MANİSA / KIRKAĞAÇ - Şehit Mehmet Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kalbimbeki İyilik "FİLİSTİN"

Genç Nida Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması

Haz

Okul BT rehber öğretmenimiz tarafından öğretmenlerimize güvenli teknoloji kullanımı, siber zorbalık, sanal dünyada karşılaşılabilecek durumlarla ilgili bilgilendirme yapılmıştır. KVKK'nın önemi, sınırları hakkında da bilgi verilmiştir. Bilgilendirme toplantısında uygulama örnekleri kullanılarak etkileşimli olarak çakışma gerçekleştirilmiştir.

Haz

Öğretmenlerimize veri toplama teknikleri hakkında bilgi verildi.

Haz

Öğrencilerimiz yükseköğrenime ilişkin motivasyonlarını sağlamak ve üst öğrenim kurumları hakkında birincil kaynaklardan bilgiye ulaşmalarını sağlamak amacıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Fakültesi ziyaret edilmiştir. Öğrencilerimizin akademisyen ve üniversite öğrencileri ile tanışmaları, derslere katılımları sağlanmıştır.

Haz

Öğrenci velilerimize "Çocuğum Sınava Hazır mı?" ismi ile davet gönderilerek sınav sistemi, sınav kaygısı, velilerin sürece yönelik çocukları için yapabilecekleri ile ilgili bilgilendirme çalışması gerçekleştirilmiştir.

Haz

Okul laboratuvarımızda yenileme çalışmaları devam ediyor. 2. aşamada sandalyeleri değiştirilerek duvarlarında öğrencilerimizle birlikte temasına uygun değişiklikler gerçekleştirilmiştir.

Haz

"Küreselleşen Dünya ve Göç" temalı etkinliğimizde küreselleşen dünya, göç ve buna bağlı olarak ortaya çıkan kültürel hareketlilik, insan hakkı ihlalleri konularında panel gerçekleştirilmiştir. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile doğrultusunda küreselleşen dünyada karşılaşılan durumlar, yapılan ihlaller ve insan hakları ile ilgili akran öğrenmeleri aracılığı ile öğrenmeler gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.

Haz

Okul psikolojik danışmanımız tarafından öğrencilerimize güvenli teknoloji kullanımı, siber zorbalık, sanal dünyada karşılaşılabilecek durumlarla ilgili bilgilendirme yapılmıştır. KVKK'nın önemi, sınırları hakkında da bilgi verilmiştir. Kişisel verilerimizin neler olduğu, konunun önemi için balonlara yazılan kavramlarla öğrenmelerinin kalıcı olması sağlanmıştır. Etkinliğin sonunda bilinçli ve güvenli teknoloji kullanıcısı nasıl olunur? temalı kompozisyon yazdırma etkinliği de gerçekleştirilmiş, öğrencilere ne kadar güvenli internet kullandıklarına yönelik olarak kontrol listesi oluşturulup bir yıl sonra kendilerini değerlendirmeleri için zarflara rumuz yazdırılarak toplanmıştır.

Haz

Vaaz ve hutbelere ilişkin KTS etkinliğimiz için öğrencilerimize vaaz ve hutbe örnekleri sınıfılarımızda akıllı tahta aracılığı ile dinletilmiştir. Daha sonrasında ilçemiz Fetih cami ziyaret edilmiş, cami imamından vaaz ve hutbe konularından birincil kaynaktan bilgi alınmıştır.

Haz

Oku-yorum projesi kapsamında takımda bulunan öğrencilerimizin okumalarına devam etmeleri, okudukları kitapları tartışacakları alan oluşturabilmek amacıyla okulumuz fiziki imkanları dahilinde müdür yardımcısı odasında öğrencilerimizin okuma yapmaları için alan oluşturulmuş, öğrencilerimizin kullanımına açılmıştır.